Maak zelf je eigen website

Een overzichtelijke website biedt nuttige gegevens aan klanten. Jouw openingsuren, contactmogelijkheden en de productinformatie zijn altijd beschikbaar. Het is een plaats waar je je bezoekers overtuigt om voor jou te kiezen, en niet voor je concurrent. Een eigen website is veruit de beste manier om je onderneming te laten zien en om klanten aan te trekken.

De voordelen van een eigen site zijn niet te onderschatten. Lees er alles over in de blogpost: 7 redenen waarom kleine bedrijven een website nodig hebben.

Bij het ontwerpen van je webstek zijn er twee opties. Je kunt geld besparen door de site zelf te maken of je kunt dit uitbesteden aan een ontwikkelaar.

Om je te helpen bij die keuze, bekijken we 2 factoren waarmee je rekening moet houden:

  • Welk budget heb ik beschikbaar?
  • Hoe ver reikt mijn eigen technische kennis?

1. Budget

Hoeveel geld heb ik beschikbaar om aan mijn website te besteden? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen.

Ontwikkelaars zijn vaak duur. Het inhuren van een webdesigner kost je gemiddeld tussen de €500 en €2000. Dit voor de aanmaak van een eenvoudige zakelijke website. Als je dit bedrag beschikbaar hebt dan kan je overwegen om een professional in te huren. Zo niet bouw je de website beter zelf.

Een moderne en functionerende site voor je bedrijf hoeft geen fortuin te kosten. In plaats van een ontwerper in te huren kan je dit ook eenvoudig zelf doen. Er zijn geweldige websitebouwers beschikbaar die betaalbaar én gebruiksvriendelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Wix.

Wix-Maak je eigen gratis website

2. Technische kennis

Een andere vraag die je jezelf moet stellen is: Hoe ver reikt mijn eigen technische kennis?

Computer-nitwit: Laat het over aan een webdesigner

Als je niet met een computer overweg kan, of geen tijd hebt om de nodige kennis te vergaren, begin er dan zelf niet aan. In dat geval heb je de hulp van een ontwikkelaar nodig.

Dit geldt ook als je geavanceerde functies op je website wenst. Voor een professional is een databank, inlogfunctionaliteit of een ingewikkelde webshop relatief eenvoudig.

Kenner van HTML: Bouw zelf je WordPress website

Beheers je HTML of WordPress, of ben je bereid om dit aan te leren, dan kan je zelf een ​​WordPress-website te bouwen.

WordPress is een krachtig contentmanagementsysteem (CMS) dat relatief eenvoudig is om te gebruiken. Het systeem biedt een een enorme selectie van thema’s en plug-ins om uit te kiezen. Dat maakt het mogelijk om zelf je eigen WordPress-site te bouwen. Op voorwaarde dat je hier voldoende tijd in steekt natuurlijk.

Let wel op: Je eigen WordPress-website moet je zelf toevoegen aan je webhosting. En wanneer de site online is, sta je zelf in voor het onderhoud en up-to-date houden van je website.

Kortom, in dit geval is het belangrijk om op de hoogte te zijn van HTML, WordPress en webhosting. Wanneer je onvoldoende kennis hebt, dan is een CMS-systeem een zekere no-go. Jouw project is dan gedoemd om te mislukken.

Heb je geen kennis van HTML dan maak je het beste gebruik van een websitebouwer:

Geen kenner van HTML, maar je kan met programma’s overweg: Bouw je eigen website d.m.v. een webbuilder

Een webbuilder – of websitebouwer – is een programma of tool waarmee je een website kan bouwen. Je kent ongetwijfeld wel Wix, of de website maker van One.com, of de Combell site builder.

Met een online websitebouwer maak je een complete website. Dit zelfs zonder code te moeten gebruiken of te moeten begrijpen.

Websitebouwer zijn buitengewoon eenvoudig om mee te werken. Als je PowerPoint kan gebruiken, kan je ook met een websitebouwer overweg. Het kan natuurlijk even duren om de editor van de websitebouwer onder de knie te krijgen. Maar het vergt niet meer dan een beetje geduld en doorzettingsvermogen. Kortom, ook jij kan een mooie en werkende website maken. En de voldoening die je ervan krijgt, is gratis meegenomen!

Similar Posts