Powerbanks in stock | Inpa Computers

Het gebruik van oplaadbare apparaten neemt  toe en daarmee wordt ook een powerbank kopen steeds populairder. Hoe vaak gebeurt het niet dat je onderweg bent en de batterij van je telefoon bijna leeg is? En zeker als je op pad bent, is er niet altijd een stopcontact in de buurt.

Met een powerbank, ook mobiele oplader, accupack, of draagbare oplader genoemd, laad je je smartphone eenvoudig op zonder stopcontact.

Voordat je een powerbank koopt, is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende varianten. Lees daarom de volgende tips bij het kopen van een powerbank:

Wat is een powerbank?

Een powerbank gebruik je om je mobiele apparaten op te laden, zoals een tablet, smartphone, mp3-speler of smartwatch. De meeste apparaten met een USB-poort kan je met een powerbank opladen.

Het grote voordeel van een powerbank is dat je altijd een reservebatterij op zak hebt voor wanneer er geen stopcontact in de buurt is als de batterij van je mobiele apparaat leeg is.

De powerbank opladen

Als je er één nodig hebt om direct te gebruiken, controleer dan bij aankoop op de verpakking of deze klaar is voor gebruik. Maar vaak moeten ze thuis nog eerst worden opgeladen.

De powerbank zelf laad je op door het apparaat aan je computer te koppelen met behulp van een USB-kabel. Sommige powerbanks kan je ook opladen via het stopcontact. Ben je veel in de natuur, dan kan je kiezen voor een solar powerbank die zichzelf met behulp van zonlicht kan opladen.

Het opladen van de powerbank duurt ongeveer 3 tot 5 uur, afhankelijk van het vermogen van de powerbank. Hoe hoger het vermogen, hoe langer het duurt om volledig op te laden.

Als je op ieder moment wil kunnen zien hoeveel energie de powerbank nog heeft, kies dan een powerbank die dat aangeeft door middel van een led indicatie . Zo weet je perfect wanneer de powerbank opgeladen moet worden.

Eens de powerbank opgeladen is, kan hij op zijn beurt andere toestellen opladen.

Neem je powerbank overal mee naartoe

Stop de powerbank en je USB-kabel gewoon in je tas of in je broekzak en neem hem overal met je mee. Dankzij zijn kleine formaat en lichte gewicht merk je niet eens dat je hem bij hebt!

Welk toestel wil je gaan opladen?

Je kiest je powerbank uiteraard niet alleen omdat hij in je broekzak past. Minstens even belangrijk is het vermogen binnenin. Want dat bepaalt hoe vaak je je smartphone, laptop of ander mobiel apparaat kan opladen.

Het vermogen wordt uitgedrukt in milliampère per uur (mAh).

Gangbare powerbanks variëren van 2000 mAh tot 10.000 mAh of zelfs 12.000 mAh. Hoe hoger het getal, hoe meer vermogen, wat betekent dat je je smartphone vaker kan opladen.

Hoeveel toestellen wil je gaan opladen?

De grotere powerbanks (die meer mAh hebben) hebben soms meerdere USB-poorten, waardoor je verschillende apparaten tegelijk kan opladen.

En dat kan heel handig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld de volgende toestellen tegelijk opladen:

  • je eigen smartphone en die van een vriend,
  • je smartphone en je GoPro,
  • je smartphone en je Bluetooth-headset,
  • of zelfs een smartphone en een tablet. Dit is natuurlijk op voorwaarde dat je een powerbank kiest met genoeg mAh om al dat vermogen te leveren.

Belangrijk: check de CE-norm!

Wees er zeker van dat je powerbank aan de CE-norm voldoet. Dit is een veiligheidsnorm waardoor je weet dat de fabrikant de wettelijke veiligheidsnormen heeft nageleefd en er geen gekke dingen met je toestellen gaan gebeuren.

 

Powerbank kopen

Wil je graag een powerbank kopen en zoek je er één van goede kwaliteit? Kijk dan in onze webshop voor ons assortiment aan powerbanks in verschillende maten en vormen.

Tip: Kies een kleinere powerbank voor een smartphone-boost die in je zak past, of een krachtige powerbank voor meerdere keren opladen of om een tablet op te laden.

Vergelijkbare berichten