Zo Vind Je Een Budgetvriendelijke Laptop Voor Je Bedrijf

Als ondernemer weet je dat elke euro telt. Daarom is het belangrijk om te investeren in technologie die je bedrijf helpt om te presteren en te groeien, zonder je bankrekening te plunderen.

In dit artikel geef ik je enkele tips om je te helpen aan een budgetvriendelijke, maar toch kwalitatief hoogwaardige zakelijke laptop:

Wat maakt een laptop budgetvriendelijk?

Een goede prijs-kwaliteitverhouding betekent een laptop die lekker aangenaam en vlot werkt, en die ook nog lang meegaat.

Kies de juiste specificaties

Om lekker vlot te werken moet je de juiste specificaties selecteren: de processor, RAM, opslag, schermkwaliteit en bouwkwaliteit:

 1. Processor: Het brein van de laptop, cruciaal voor snelheid en efficiëntie. Kies voor zakelijk gebruik nooit minder dan een i5 processor.
 2. RAM: Voldoende RAM zorgt voor soepel multitasken, je hebt minstens 16GB nodig om als ondernemer snel te werken.
 3. Opslag: Kies voor een SSD omwille van de snellere opstarttijden en toegang tot gegevens dan traditionele harde schijven.
 4. Schermkwaliteit: Een goed scherm vermindert (oog)vermoeidheid.
 5. Bouwkwaliteit: Een robuuste laptop van degelijke kwaliteit weerstaat beter aan de dagelijkse slijtage.

Selectiecriteria voor zakelijke laptops

Naast de specificaties zijn de volgende zaken belangrijk voor een apparaat dat je bedrijf vooruit helpt:

 • Betrouwbaarheid: Kies merken met een goede reputatie wat betreft duurzaamheid en prestaties.
 • Garantie en ondersteuning: Zoek naar uitgebreide garantieopties en betrouwbare klantenondersteuning.
 • Veiligheidskenmerken: Beveiligingsfuncties zoals biometrische scanners en encryptie zijn essentieel voor bedrijfsgegevens.
Beveiligingsfuncties van zakelijke laptops zoals biometrische scanners en encryptie zijn essentieel voor bedrijfsgegevens.

Staar je niet blind op de prijs

Vorig jaar nog koos een zakelijke klant tegen ons advies in voor een goedkopere consumentenlaptop dat niet aan zijn zakelijke behoeften voldeed. Enkele maanden later ondervond hij zodanig veel nadelen dat hij moest inzien dat een trage computer zijn bedrijf echt niet zou vooruithelpen. Na een overstap op een iets duurder, maar beter presterend model, verbeterde zijn bedrijfsefficiëntie en werkplezier aanzienlijk.

We begrijpen dat een goedkope laptop aantrekkelijk kan lijken, maar wees ervan bewust dat deze keuze op lange termijn duurder kan uitvallen door:

 • Ondermaatse prestaties die je bedrijf kunnen vertragen.
 • Kortere levensduur, wat leidt tot vroegtijdige vervangingen.
 • Hogere reparatiekosten door mindere bouwkwaliteit.

We raden je daarom aan om voldoende te analyseren wat de investering je opbrengt, zonder je alleen blind te staren op de aankoopprijs.

Budgetvriendelijke Zakelijke Laptops die wij aanbevelen:

We stellen je graag voor aan enkele zakelijke laptopmodellen die erg goede prestaties leveren terwijl ze toch vriendelijk blijven voor je bedrijfsportemonnee:

Lenovo ThinkBook 16 (richtprijs €829)

De Lenovo ThinkBook uitgerust met een Intel Core i5 processor en 16 GB RAM, is snel en efficiënt voor zakelijke toepassingen. Zijn compacte formaat en lichte gewicht maken het een uitstekende keuze voor ondernemers die vaak onderweg zijn.


Asus ExpertBook (richtprijs €1199)

De Asus ExpertBook die aangedreven wordt door een krachtige Intel Core i7 processor met 16 GB RAM zorgt voor uitstekende prestaties, zelfs bij intensief gebruik. Bijzonder geschikt voor taken zoals data-analyse en grafisch ontwerp. Het robuuste ontwerp en de geavanceerde beveiligingsfuncties maken het een betrouwbare keuze voor zakelijke gebruikers.


HP ProBook 450 G10 Notebook (i5 = €1245 / i7 = €1290)

De HP ProBook 450 G10, beschikbaar in zowel een I5 als I7 configuratie, is ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Deze toestellen zijn voor professionals die een apparaat nodig hebben dat bestand is tegen de dagelijkse eisen van het zakelijke leven. Deze laptops bieden eveneens sterke beveiligingsfuncties, essentieel voor het beschermen van gevoelige bedrijfsgegevens.


Lenovo ThinkPad E16 Gen 1 21JN (€1270)

De Lenovo ThinkPad E16 Gen 1 21JN staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor zakelijke gebruikers die veel onderweg zijn.

De sterke bouwkwaliteit garandeert een lange levensduur, zelfs in uitdagende omgevingen.

Het toetsenbord en het beeldscherm zijn geoptimaliseerd voor comfortabel gebruik, wat belangrijk is voor lange werkdagen.


Apple MacBook Air met M2 Chip (€1285)

De Apple MacBook Air met M2 chip biedt een combinatie van stijl en kracht.

Hij is ideaal voor creatieve professionals die waarde hechten aan design, zonder in te leveren op prestaties.

De lange batterijduur en het hoge-resolutie scherm maken het perfect voor presentaties en grafisch werk.

Boost je bedrijf met een betaalbare zakelijke laptop

Investeren in de juiste zakelijke laptop is een beslissing die de efficiëntie, productiviteit en tevredenheid binnen je bedrijf kan verbeteren.

Door de bovenstaande criteria en aanbevelingen te volgen, kan je een weloverwogen keuze maken die niet alleen budgetvriendelijk is, maar ook bijdraagt aan de groei en succes van je onderneming.

Bij Inpa Computers staan we klaar om je te begeleiden bij deze belangrijke keuze, met deskundig advies en een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige opties.

Bent je op zoek naar een laptop die je zakelijke ambities ondersteunt? Kom langs! Wij staan klaar om je te helpen de perfecte keuze te maken die past bij je zakelijke behoeften en budget!

Pascal en Inne - Inpa Computers

Alles over onze zakelijke computers:

Meer weten over het kiezen van een zakelijke computer? We geven je graag advies:

Vergelijkbare berichten