De juiste zakelijke laptops voor jouw bedrijf - Inpa Computers

Als je op zoek bent naar de perfecte laptop voor je zakelijke behoeften, heeft HP een breed scala aan opties om uit te kiezen.

Van krachtige gaming-laptops tot ultradraagbare modellen die alledaagse taken aankunnen, HP heeft voor elk wat wils.

In dit artikel bekijken we de 2 zakelijke HP-laptops die verkrijgbaar zijn; HP Probook en HP Elitebook.

We geven een overzicht van de functies en specificaties van elk model, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke laptop het beste past bij jouw bedrijf.


Wat is een HP zakelijke laptop en wat maakt hem uniek?

Een HP zakelijke laptop is een type laptop dat speciaal is ontworpen en gebouwd voor gebruik in een zakelijke omgeving. Het is meestal gebouwd met duurzamere materialen, heeft geavanceerde beveiligingsfuncties en biedt betere ondersteunings- en garantie-opties dan persoonlijke modellen. 

Enkele van de unieke kenmerken waardoor HP zakelijke laptops opvallen, zijn:

 • Duurzaamheid: HP zakelijke laptops zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de beproevingen van dagelijks gebruik in een zakelijke omgeving (zoals frequent reizen), en hebben vaak een MIL-STD-classificatie (Military Tested), wat betekent dat het apparaat uitvoerig werd getest om te kunnen weerstaan aan verschillende extreme omstandigheden.
 • Beveiliging: HP zakelijke laptops hebben vaak geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals vingerafdrukscanners, TPM, Sure Start en BIOS-bescherming. Deze functies zijn ontworpen om het apparaat en de bijbehorende gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en kwaadaardige aanvallen.
 • Ondersteuning en garantie: HP zakelijke laptops worden geleverd met betere ondersteunings- en garantieopties dan persoonlijke modellen. Ze hebben vaak (al dan niet optionele) speciale zakelijke ondersteuningslijnen en on-site reparatieservices, evenals langere garantieperioden.
 • Bedrijfsspecifieke software en functies: HP zakelijke laptops hebben vaak software en functies die zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven, zoals beveiligingssoftware op bedrijfsniveau, hulpprogramma’s voor beheer op afstand en hardwareconfiguraties die zijn geoptimaliseerd voor zakelijk gebruik.
 • Ontwerp: HP zakelijke laptops hebben de neiging om een ​​professionelere uitstraling te hebben, strak en robuust, met een serieuzer en minder flitsend ontwerp.
 • HP Sure Click en HP Sure Start: dit zijn beveiligingsfuncties die helpen het apparaat te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en om te voorkomen dat het systeem opstart met niet-geautoriseerde firmware.

Over het algemeen zijn HP zakelijke laptops ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van zakelijke gebruikers en zijn ze gebouwd om duurzamer, veiliger en betrouwbaarder te zijn dan persoonlijke modellen.

Ze zijn een goede keuze voor professionals en bedrijven die een krachtige en veilige laptop nodig hebben voor hun werk.


HP’s Zakelijke laptop Series: HP EliteBook & HP ProBook

De HP ProBook- en HP EliteBook-serie zijn beide lijnen van zakelijke laptops geproduceerd door HP. 

De HP ProBook-serie is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven en voor professionals die een betrouwbare en duurzame laptop nodig hebben voor hun werk. Ze worden meestal gebruikt door mensen in functies zoals verkoop, marketing, financiën en administratie, die een laptop nodig hebben voor taken zoals e-mail, tekstverwerking, spreadsheets en presentaties. ProBooks zijn over het algemeen goedkoper dan EliteBooks en kennen een goede balans tussen prestaties en kostprijs.

De HP EliteBook-serie daarentegen is een reeks premium zakelijke laptops voor grote ondernemingen en ervaren gebruikers. Ze worden meestal gebruikt door professionals in functies zoals IT, engineering, onderzoek en ontwikkeling, die een laptop nodig hebben voor veeleisende taken zoals data-analyse, programmering en ontwerp. Ze hebben meestal ook meer geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals vingerafdrukscanners, TPM en Sure Start, om het apparaat te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen. De EliteBook-serie is ook duurzamer en gebouwd met materialen van hogere kwaliteit. Ze zijn ook goed voor mensen die een laptop nodig hebben die bestand is tegen intensief gebruik en reizen, en voor degenen die een geavanceerd apparaat nodig hebben voor videobewerking, gaming en andere veeleisende toepassingen.

Samengevat, de HP ProBook-serie is budgetvriendelijker en geschikter voor kleine en middelgrote bedrijven, terwijl de HP EliteBook-serie meer high-end, geavanceerd en geschikt is voor grote ondernemingen en ervaren gebruikers.


Voor jou ter beschikking: de HP Probook 450 G9

De HP Probook 450 G9 is een krachtige en veelzijdige laptop die zeer geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven en professionals. 

​​Enkele van de belangrijkste kenmerken die het een aantrekkelijke optie maken, zijn onder meer:

 • 15,6-inch Full HD IPS LED-scherm: Dit zorgt voor een duidelijk, helder en levendig scherm dat gemakkelijk te zien is vanuit vrijwel elke hoek.
 • Intel Core i5-1235U CPU: Dit is een krachtige processor die snelle en efficiënte prestaties levert, waardoor hij zeer geschikt is voor veeleisende taken zoals data-analyse, programmering en ontwerp.
 • 8 GB DDR4: Dit is een grote hoeveelheid geheugen die zorgt voor soepele multitasking en snel schakelen tussen toepassingen.
 • 256 GB SSD: Dit is een snelle en betrouwbare opslagoptie die snelle opstarttijden en snelle toegang tot bestanden en applicaties mogelijk maakt.
 • Intel Iris Xe Graphics: Dit is een krachtige grafische kaart die zorgt voor een soepele en efficiënte videoweergave en gaming.
 • Windows 11 PRO: Dit is de nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem, dat een moderne en intuïtieve gebruikersinterface, verbeterde beveiliging en ondersteuning voor de nieuwste software en hardware biedt.

Al deze functies maken de HP Probook 450 G9 een uitstekende keuze voor professionals en bedrijven die een krachtige en betrouwbare laptop nodig hebben voor hun werk.


Voor jou ter beschikking: HP EliteBook 830 G7

De HP EliteBook 830 G7 is een eersteklas zakelijke laptop die zeer geschikt is voor grote ondernemingen en ervaren gebruikers. Enkele van de belangrijkste kenmerken die het een aantrekkelijke optie maken, zijn:
 • Windows 10 Pro 64: dit is een professionele versie van het Windows-besturingssysteem, dat geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties biedt, evenals ondersteuning voor de nieuwste software en hardware.
 • Intel® Core™ i5-10210U-processor met Intel® UHD Graphics 620: Dit is een krachtige processor die snelle en efficiënte prestaties levert, waardoor hij zeer geschikt is voor veeleisende taken zoals gegevensanalyse, programmeren en ontwerpen. De geïntegreerde Intel UHD graphics 620 levert goede prestaties voor grafische en videotaken.
 • 8 GB DDR4-2666 SDRAM (1 x 8 GB): Dit is een grote hoeveelheid geheugen die soepel multitasken en snel schakelen tussen toepassingen mogelijk maakt.
 • 512 GB PCIe® NVMe™ SSD: Dit is een snelle en betrouwbare opslagoptie die snelle opstarttijden en snelle toegang tot bestanden en applicaties mogelijk maakt.
 • 13,3 inch FHD (1920 x 1080), IPS, 400 nits, 72% NTSC: dit is een scherm met hoge resolutie dat een duidelijk, helder en levendig scherm biedt dat vanuit vrijwel elke hoek gemakkelijk te bekijken is.
 • HP Premium toetsenbord: Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en is comfortabel om op te typen.

Al deze functies maken de HP EliteBook 830 G7 een uitstekende keuze voor professionals en bedrijven die een krachtige, functierijke en betrouwbare laptop nodig hebben voor veeleisende taken en voor degenen die een laptop nodig hebben die bestand is tegen intensief gebruik en reizen.


Zijn HP’s Probook en Elitebook beter dan Apple’s Macbook Pro?

Dat hangt volledig af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Zowel HP Probook- als Elitebook-laptops hebben hun eigen sterke en zwakke punten in vergelijking met de Apple MacBook Pro.

De MacBook Pro staat bekend om zijn gestroomlijnde ontwerp, hoogwaardige constructie en uitstekende prestaties. Het is ook zeer geschikt voor creatieve professionals, zoals grafisch ontwerpers, video-editors en muzikanten, vanwege de krachtige hardware en ondersteuning voor professionele software.

Aan de andere kant zijn HP Probook- en Elitebook-laptops over het algemeen goedkoper dan de MacBook Pro en wellicht een betere keuze voor mensen met een beperkter budget. Ze hebben meestal ook meer upgrade-opties en betere ondersteuning voor bedrijfsspecifieke software en functies, en kunnen beter worden aangepast.

Uiteindelijk komt het neer op jouw specifieke wensen en voorkeuren. Als kosten een probleem zijn en je hebt een laptop nodig die verschillende bedrijfsspecifieke taken aankan, dan is HP Probook of Elitebook wellicht de betere keuze. Als ontwerp, prestaties en toegang tot professionele software belangrijk zijn, dan is de MacBook Pro wellicht de betere keuze. Ook MacBook Pro is bij ons verkrijgbaar.


Ben je op zoek naar de beste laptop voor jouw bedrijf?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

In onze winkel begrijpen we dat elk bedrijf andere behoeften en vereisten heeft. Daarom bieden we een persoonlijke benadering om de perfecte laptop voor jouw bedrijf te vinden.

Onze experts staan voor u klaar om je te adviseren en al uw vragen te beantwoorden.

We kunnen zelfs een afspraak maken zodat je persoonlijk advies krijgt over welke laptop het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Laat ons je helpen bij het kiezen van de juiste laptop!

Vergelijkbare berichten