De beste laptops voor studenten, van middelbare school tot hogeschool

Laptops bieden een meer interactieve manier van leren dan alleen studieboeken of lezingen. Ze stellen studenten in staat om onderwerpen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo te verkennen, wat het leren gemakkelijker dan ooit tevoren maakt.

Maar het kiezen van de juiste schoollaptop kan lastig zijn. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat je een aankoop doet.

Er zijn veel verschillende merken en modellen laptops. Ze variëren echter allemaal in termen van prijs, functies en kwaliteit.

Dit artikel helpt je bij het kiezen van de beste laptop voor jouw noden of voor die van je kind:


Beste laptops voor middelbare scholieren

De meeste middelbare scholieren hebben een laptop nodig voor hun huiswerk en buitenschoolse activiteiten.

Er zijn veel dingen om te overwegen bij het zoeken naar de beste laptop voor middelbare scholieren. Ze hebben bijvoorbeeld een lichtgewicht, gemakkelijk te dragen laptop nodig die bestand is tegen vallen of stoten.

Een goede batterijduur is ook belangrijk, zodat ze zich niet de hele tijd zorgen hoeven te maken over het opladen van het toestel.

Daarnaast is ook een goede geluidskwaliteit vereist, zodat ze (educatieve 😉 ) films kunnen kijken of naar muziek kunnen luisteren.

De beste laptop voor middelbare scholieren is er een die voor hen werkt. Hij moet efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn, en daarnaast licht en draagbaar genoeg om mee te nemen.

Niet gevonden wat je zoekt? Stel zelf je laptop samen!

Beste laptops voor studenten

Laptops voor studenten zijn erg belangrijk voor zowel het academische als het professionele leven. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals aantekeningen maken, onderzoek doen, presentaties voorbereiden en meer.

Maar niet alle laptops zijn gelijk. Sommige zijn beter dan andere in termen van prestaties en duurzaamheid.

Daarom is de beste laptop voor studenten degene die het beste bij hun behoeften past.

Hierbij een overzicht:

>> Eenvoudige studentenlaptop

Om te internetten, te e-mailen, een tekstje te typen en om sociale media te gebruiken heb je voldoende aan een basislaptop met een Intel Core i3 processor.

De richtprijs voor een basislaptop is ongeveer €500. Er bestaan goedkopere laptops (€300 – €400), maar deze zijn zelfs voor basisgebruik erg traag en werken niet aangenaam.

Wil je alleen maar internetten en tekstverwerken, dan kan je overwegen om een Chromebook aan te schaffen. Deze zijn gericht op dit soort eenvoudige gebruik. Je kan er wel geen software op installeren; het is enkel mogelijk om Google diensten te gebruiken en om apps uit de Play Store te downloaden.

Wil je vooral films en series kijken, bijvoorbeeld via Netflix of YouTube, dan kies je best voor een Full HD scherm voor de beste beeldkwaliteit. Ook is een grotere schermgrootte dan zeker aangeraden.

Niet gevonden wat je zoekt? Stel zelf je laptop samen!

>> Goede studentenlaptop

Ga je de laptop gebruiken voor het werk of voor school en gebruik je daarbij toepassingen zoals MS Word en MS Excel, dan heb je een zwaarder toestel nodig dan een basislaptop. We adviseren in dat geval een laptop met minstens een Intel Core i5 processor en met 6 tot 8 GB werkgeheugen, zodat je vlot kan werken, ook wanneer er meerdere programma’s tegelijk draaien.

Wanneer je de laptop vaak moet meenemen, is ook het het gewicht en de batterijduur van groot belang.

Niet gevonden wat je zoekt? Stel zelf je laptop samen!

>> Intensiever gebruik met fotobewerking

Moet je foto’s bewerken met je laptop dan heb je een krachtiger toestel nodig.

Je kiest dan beter voor een Intel Core i7 processor.

Een Full HD scherm is een absolute must, alsook een grafische beeldkaart (zoals Intel Iris Xe / Intel UHD Graphics).

Niet gevonden wat je zoekt? Stel zelf je laptop samen!

>> Steviger gebruik met videobewerking

Voor videobewerking is vooral een snelle processor van belang. Kies daarom voor een Intel Core i7 Quad core of voor een Intel Core i9 processor. Ook voldoende werkgeheugen (minstens 8 GB, wij adviseren 16 GB) en een krachtige videokaart (zoals Nvidia RTX / Nvidia GTX) is een vereiste wanneer je video’s moet bewerken.

Niet gevonden wat je zoekt? Stel zelf je laptop samen!

De beste manier om de juiste studentenlaptop te vinden

Het is belangrijk dat leerlingen een betrouwbare laptop hebben die het hele schooljaar meegaat.

Er zijn verschillende soorten laptops waaruit je kan kiezen, maar het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat hij de juiste specificaties heeft én binnen je budget valt.

Inpa Computers biedt een breed scala aan laptops om aan je behoeften te voldoen.

We hebben merken die populair zijn in de markt, zoals HP, Acer, Apple, Lenovo en ASUS.

We bieden ook op maat gemaakte laptops voor degenen die hun eigen specificaties voor hun laptop willen.

Interesse? Contacteer ons of kom langs in de winkel! We staan met de glimlach voor je klaar.

Vergelijkbare berichten