Cyberveiligheid: voorkom phishing met de gratis online opleiding van CCB en Cyber Security Coalition

Diefstal van bankgegevens, wachtwoorden en andere geheime data kan ons allemaal raken. Het is dan ook geen wonder dat cyberveiligheid een prominente rol speelt in onze digitale maatschappij.

Gelukkig zijn er instanties, zoals het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition, die zich inzetten voor de online veiligheid van iedereen.

Serie online cursussen over cyberveiligheid

Het CCB en de Cyber Security Coalition presenteren op 2 mei 2023 een nieuwe serie online cursussen over cyberveiligheid, onder de noemer Surfen zonder zorgen.

De eerste aflevering van deze reeks, “Kijk uit waar je naartoe gaat!”, focust op het herkennen van misleidende berichten die we in onze inbox of op onze mobiele telefoons ontvangen.

De volgende delen van de serie gaan over online scams, online accounts beschermen, online gegevens beschermen, … en komen stapsgewijs online.

Deel 1: “Kijk uit waar je naartoe gaat!” leert je phishing herkennen

Phishing vormt een groot gevaar voor zowel Belgische burgers als bedrijven. Hoewel het besef groeit dat men alert moet zijn bij het ontvangen van een bericht met een link, vallen sommigen nog steeds ten prooi aan oplichters.

Dankzij de online opleiding van CCB en Cyber Security Coalition kunnen mensen frauduleuze berichten herkennen en zichzelf beschermen tegen phishing.

Niet enkel individuen, maar ook bedrijven kunnen profiteren van deze cybersecurtiy opleidingen. Bedrijven kunnen hun medewerkers trainen in cyberveiligheid, waardoor het risico op fraude vermindert.

De online cybersecurity – opleidingen van CCB en Cyber Security Coalition zijn gratis en eenvoudig te volgen op “Surfen zonder zorgen”

Door deel te nemen aan deze online opleidingen draag je niet alleen bij aan je eigen veiligheid, maar ook aan die van de samenleving als geheel.

Zo werken we samen aan een veiligere digitale toekomst!


Vergelijkbare berichten