10 must-have-functies voor je volgende laptop:

Als het gaat om het kopen van een laptop, zijn de functies die je nodig hebt afhankelijk van wat je ermee wil doen. Als je je laptop voor werk en school gebruikt, heb je functies nodig die je leven gemakkelijker kunnen maken.

Er zijn veel merken en modellen om je nieuwe laptop uit te kiezen, maar om je zoektocht eenvoudiger te maken hebben we een lijst samengesteld met 10 must-have-functies voor je volgende laptop:

1. Touchscreen:

Een touchscreen is een must-have feature die inmiddels op veel laptops standaard zit. Met touchscreens kan je de laptop gebruiken met vingerbewegingen in plaats van met een muis of touchpad.

Touchscreen-laptops zijn een geweldig hulpmiddel voor multitasking, omdat je met één hand de laptop kan gebruiken en de andere hand vrij hebt voor een andere taak.

Touchscreens zijn veel gebruiksvriendelijker dan een muis of toetsenbord en zorgen voor een betere ervaring. Ze maken het ook eenvoudiger om op het scherm te typen zonder een fysiek toetsenbord, waardoor het gemakkelijker wordt om aantekeningen te maken in de klas of vergaderingen.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle laptops touchscreens hebben, dus zorg ervoor dat je een laptop met een touchscreen koopt als je Windows 10 of Windows 11 op de best mogelijke manier wilt gebruiken!

2. Penondersteuning:

in de tabletmodus, ook wel penondersteuning genoemd, kan je op dezelfde manier met de laptop communiceren als met een tablet, zoals een iPad of Android-tablet.

Penondersteuning is een onmisbare functie voor elke laptop als je deze wilt kunnen gebruiken zoals je een gewone pen zou gebruiken.

Het is een geweldig hulpmiddel om te tekenen, schetsen en aantekeningen te maken.

Ben je een kunstenaar of iemand die graag tekent, dan kan een pen in de klas of op de werkvloer erg handig zijn.

3. Toetsenbordontwerp:

Een toetsenbord waarop je gemakkelijk kan typen, is belangrijk als je iemand bent die veel documenten en e-mails typt.

Het toetsenbord is een van de belangrijkste kenmerken van een laptop. Het moet comfortabel en gebruiksvriendelijk zijn, anders wordt typen een hele klus.

De beste toetsenborden zijn ergonomisch en hebben achtergrondverlichting, waardoor typen bij weinig licht makkelijker wordt. Sommige toetsenborden hebben ook speciale knoppen die kunnen worden gebruikt voor snelkoppelingen om het werk efficiënter te maken.

Een goed toetsenbord is belangrijk omdat dit het enige is dat je de hele dag op je werk zult gebruiken. Een slecht toetsenbord kan pijn en ongemak veroorzaken, wat je productiviteitsniveau zal beïnvloeden.

4. Besturingssysteem: Windows 11 heeft veel functies die het gemakkelijker maken om thuis of onderweg op je computer te werken

Tegenwoordig staat Windows 11 standaard op de meeste laptops.

Koop je ineens een laptop met Windows 11, dan kan je meteen gebruik maken van de nieuwe functies die daarbij horen.

De eerste functie is Windows Timeline. Met deze functie kan je teruggaan in de tijd, zien welke apps je gebruikte, en op welke websites je op je laptop aan het browsen was.

De tweede functie is Near Share, waarmee je alles op je scherm met iemand anders kunt delen zolang ze een Windows-pc of -apparaat in de buurt hebben.

De derde functie heet Focus Assist, die voorkomt dat meldingen verschijnen, zodat je je kan concentreren op wat belangrijk is.

Er zijn veel andere functies zoals deze, maar dit zijn slechts enkele van onze persoonlijke favorieten.

5. Een 15-inch scherm of groter (een beeldverhouding van 16:9)

Een scherm van 15 inch of groter wordt aanbevolen, omdat je dan meer ruimte hebt voor alles wat je op je laptop moet doen.

Als het scherm bijvoorbeeld te klein is, zal het moeilijk zijn om de tekst te lezen en alle afbeeldingen op het scherm te zien.

Een scherm van 15 inch of groter is ook belangrijk als je een laptop wilt die goed kan multitasken. Als het scherm niet groot genoeg is, zal het erg moeilijk voor je zijn om aan twee taken tegelijk te werken.

6. Een antireflectiescherm voor comfortabeler typen

Het antireflectiescherm is beslist iets dat je op je laptop moet hebben. Het maakt typen veel comfortabeler en het beschermt je ogen tegen het schadelijke blauwe licht.

7. Een speciale grafische kaart, geen geïntegreerde grafische kaart

Een speciale grafische kaart is een must-have voor de volgende laptop die je koopt om te gamen, en om videobewerking en andere intensieve taken uit te voeren.

De geïntegreerde grafische kaart van een laptop is immers niet krachtig genoeg om deze taken aan te kunnen.

8. Een vingerafdruklezer

De vingerafdruklezer is een geweldig hulpmiddel voor beveiligingsdoeleinden. Het kan worden gebruikt om in te loggen op je laptop en ook om online aankopen te doen:

  • Met een vingerafdruklezer bescherm je je laptop tegen ongeautoriseerde toegang.
  • Wanneer je de vingerafdruklezer gebruikt, hoef je niet elke keer dat je inlogt een wachtwoord in te voeren, wat het eveneens makkelijker en sneller maakt.
  • De vingerafdruklezer biedt ook een extra beveiligingslaag bij het online shoppen, omdat de vingerafdrukken van de gebruiker nodig zijn om de aankoop op het apparaat te autoriseren.

9. USB Type-C-poorten voor toekomstige connectiviteit

USB Type-C-poorten zijn de toekomst van connectiviteit. Dit komt omdat ze omkeerbaar zijn en je ze in principe niet op de verkeerde manier kan aansluiten.

USB Type-C-poorten bestaan al een tijdje, maar nu er steeds meer laptops met dit type poort komen, is het slechts een kwestie van tijd voordat USB Type-C mainstream wordt.

10. Batterijduur van (minstens) 6 uur of meer

De batterijduur van de laptop is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kopen van een nieuwe laptop. De levensduur van de batterij bepaalt hoe lang de laptop meegaat zonder externe voedingsbron.

Een laptop met een batterijduur van 6uur is voor de meeste mensen meer dan genoeg, maar er zijn mensen die laptops nodig hebben met een batterijduur tot 8 uur of zelfs langer.Wij Helpen Je Met Plezier Bij Het Kiezen Van De Perfecte Laptop.
Samen Met Jou Kijken We Wat Je Van Je Nieuwe Laptop Verlangt En Gaan We Op Zoek Naar De Beste Match!

Vergelijkbare berichten